Hmmm... Co do porządków w mieście... Dużo roboty przed miejskim zarządem... Obrzygane chodniki, kamienice, powyłamywane płotki i ogrodzenia, poniszczone obiekty... I tak nic nie przebije faktu jak intensywnie obsikiwany został kościół grekokatolicki niedaleko placu Boh. Westerplatte. Wstyd!
Teraz słyszymy jak brudno jest w mieście, co do tego niech nie wypowiadają się mieszkańcy, którzy sami zaśmiecali miasto i oddawali mocz na budynki sakralne i najważniejsze zabytki w mieście!
Zielona Góra płacze za Winobraniem :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
~Mieszkaniec~
, wrz 19 2011 17:47
5 odpowiedzi w tym temacie
#1 ~Mieszkaniec~
Napisano 19 wrzesień 2011 - 17:47
#2 ~Mieszane uczucia~
Napisano 19 wrzesień 2011 - 20:11
Obsikiwane, dlatego że w kilku miejscach powinny być ustawione kontenerowe toalety - jak na TOI CAMP na Woodstocku - z bieżącą wodą i umywalkami,kilkanaście stanowisk w jednym. A nie takie coś jak popularne śmierdzące TOIe, gdzie wytrzymać nie można. I potem naród załatwia się u ludzi w bramach... Dlatego na Deptaku w winobranie nie byłem!
Dlaczego nikt nie wpadł na to, żeby część tego kiczu z oscypkami, chińskim badziewiem, majtkami, nie przenieść np.
na Plac Słowiański? Tylko wszystko kisi się na Żeromskiego i Niepodległości? Kupcy narzekają, my też. Dlaczego tego nie można rozciągnąć? Plac Słowiański to piękne miejsce, taki drugi rynek - tylko, że całkowicie zapomniany. A w dodatku same urzędy i w nocy mieszkańcom nie byłoby tak źle.
Dlaczego nikt nie wpadł na to, żeby część tego kiczu z oscypkami, chińskim badziewiem, majtkami, nie przenieść np.
na Plac Słowiański? Tylko wszystko kisi się na Żeromskiego i Niepodległości? Kupcy narzekają, my też. Dlaczego tego nie można rozciągnąć? Plac Słowiański to piękne miejsce, taki drugi rynek - tylko, że całkowicie zapomniany. A w dodatku same urzędy i w nocy mieszkańcom nie byłoby tak źle.
#3 ~ewa~
Napisano 19 wrzesień 2011 - 21:49
najbardziej mi sie podobał występ "Zielonsi" z Bitwy na głosy. Winobranie było super
#4 ~Gość~
Napisano 20 wrzesień 2011 - 11:34
czy jest co świętować ? ile zebrano w tym roku winnych gron ?
#5 ~marcelina~
Napisano 28 wrzesień 2011 - 10:29
Mi się niesamowicie podobał koncert Blue Cafe - niesamowita energia i kontakt z publicznością, charyzmatyczna wokalistka i idealne zgranie muzyków, koncert naprawdę na światowym poziomie! Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, zarówno występem, jak i repertuarem, który naprawdę mi się podobał - nie sądziłam, że mają tyle eklektycznych muzycznie, dobrych utworów. mam nadzieję, że jeszcze zagrają w Zielonej albo w okolicach, bo chętnie wybiorę się ponownie
#6 ~Anka~
Napisano 28 wrzesień 2011 - 11:26
Koncert Blue Cafe był super, fantastyczna zabawa! Nie spodziewałam się takiej dawki energii. Zespół brzmi świetnie na żywo, kawałki z nowej płyty zaskakują nowoczesnymi aranżami, w których mocno przebijają kubańskie rytmy. Całość megapozotywna, jestem ciekawa następnej płyty.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia