Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Admin GL na FB

Admin GL na FB

Znajomy

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 29 postów

Napisano 05 listopad 2011 - 16:00

KONKURS. Wygraj jedną z książek "Fantazje zielonogórskie".

https://www.facebook.com/gazlub

Wystarczy odpowiedzieć na pytanie: "jaka jest moja ulubiona postać fantastyczna i dlaczego?" Wybór jest szeroki: od Smerfów po Thora. :)

5 zarejestrowanych użytkowników, którzy udzielą najciekawszych odpowiedzi zostanie nagrodzonych tymi publikacjami, których nie dostaniecie w żadnym sklepie. Czekamy do niedzieli, 6 listopada do północy.

Do dzieła!

https://www.facebook.com/gazlub/

#2 ~Michal~

~Michal~
  • Goście

Napisano 05 listopad 2011 - 16:08

Moją ulubioną postacią z książek fantasy jest Samuel Vimes z Ankh Morpork.
jak ktoś nie wie kto to, to w ogóle nie ma o czym gadać.
nie trzeba udowadniać dlaczego Sam jest najlepszy. po prostu jest.

#3 ogrod87

ogrod87

Nowy

• Pip
  • 13 postów

Napisano 05 listopad 2011 - 20:29

Powiem Wampir.
75% ludzi powie - Zmierzch
20% ludzi powie - Drakula
3% ludzi powie - Wywiad z Wampirem.
A pozostałe 2%? Mam nadzieję, że tak jak ja, czyli pierwszy wampir, który przychodzi mi na myśl.
Kto to taki? Mój ulubiony bohater fantasy.

Moją ulubioną postacią ze świata literatury fantasy jest bez wątpienia Vesper - bohater trylogii Magdaleny Kozak:

Nocarz
Renegat
Nikt

Doskonała fabuła oparta na współczesnych realiach w Polsce. Jeśli ktoś lubi męską przygodę z wampirami, lubi fantazję - pozycja obowiązkowa.

Za co lubię Vespera?
Jego humor, czarny humor ;)
Odwaga, brawura.

Jeśli ktoś chce poznać fantastycznego bohatera, który jest z początku człowiekiem, by stać się na końcu wampirem -
niechaj wybiera przygody (nie, nie Edwarda ani Belli - czyt. "Zmierzch") Vespera :)

#4 behemot

behemot

Nowy

• Pip
  • 2 postów

Napisano 06 listopad 2011 - 12:27

Tylko hobbit Bilbo Baggins z powieści "Hobbit" J. R. R. Tolkiena ;) Nie dość, że poczciwy i uczynny, to jeszcze radosny i przyjmujący przeciwności losu z właściwym sobie poczuciem humoru. Domator - a jednak wyruszył w pełną niebezpieczeństw podróż, pewnie sam siebie nie podejrzewał, że będzie do tego zdolny. Bilbo to jedna z najbardziej pozytywnych postaci w literaturze fantasy. Jakby tego nie było dość, to samą książkę czyta się jednym tchem.

#5 Dominika1985

Dominika1985

Nowy

• Pip
  • 2 postów

Napisano 06 listopad 2011 - 20:53

Optimus Prime Autobot który trzy razy uratował Ziemie:) pozdrawiam

#6 ~gosia~

~gosia~
  • Goście

Napisano 06 listopad 2011 - 22:34

A kto pamięta komiks " Tytus Romek i Atomek"? Uwielbiam ich wszystkich do dziś. A dlaczego? Bo to najbardziej fantastyczna i oryginalna trójak wszech czasów;)

#7 sylwusia-sk

sylwusia-sk

Nowy

• Pip
  • 11 postów

Napisano 06 listopad 2011 - 23:24

Smerfy, smerfy i jeszcze raz smerfy!
Fantastyczne stworzenia, które w czasach dzieciństwa wprowadzały mnie w inny, fantastyczny świat. I, jak pewnie wszyscy pamiętają, nie zawsze było kolorowo i przyjemnie. Zawsze czaił się Gargamel i jego Klakier (do dziś, jak mój kot rozrabia, wołam na niego Klakier ;)), ale na szczęście smerfy wychodziły zawsze cało z opresji.
Szkoda, że dziś dzieci oglądają inne bajki.

Smerfastycznie było by wygrać jedną z tych książek :)

#8 Admin GL na FB

Admin GL na FB

Znajomy

• PipPip
  • 29 postów

Napisano 07 listopad 2011 - 08:47

KONKURS.

Witam wszystkich, dziękuję za nadesłane odpowiedzi. Spośród zalogowanych użytkowników odpowiedzi udzieli "ogród87", "behemot", "Dominika85" oraz "sylwusia-sk".

Już wysyłam Wam wiadomości prywatne, a w ręku mam jeszcze jedną książkę :). Podczas kolejnego, długiego weekendu spodziewajcie się dogrywki :).

Pozdrawiam.

http://facebook.com/gazlub

Użytkownik Admin GL na FB edytował ten post 07 listopad 2011 - 08:47

#9 ~gosia~

~gosia~
  • Goście

Napisano 08 listopad 2011 - 21:33

Wyświetl postUżytkownik Admin GL na FB dnia 07 listopad 2011 - 08:47 napisał

KONKURS.

Witam wszystkich, dziękuję za nadesłane odpowiedzi. Spośród zalogowanych użytkowników odpowiedzi udzieli "ogród87", "behemot", "Dominika85" oraz "sylwusia-sk".

Już wysyłam Wam wiadomości prywatne, a w ręku mam jeszcze jedną książkę :). Podczas kolejnego, długiego weekendu spodziewajcie się dogrywki :).

Pozdrawiam.

A ja zapomniałam swojego hasła;( czyli odpadłam w przedbiegach ;(((((

#10 syl

syl

Nowy

• Pip
  • 3 postów

Napisano 12 listopad 2011 - 14:57

Jednym z najciekawszych czarnych charakterów z fantastyki jest Vilgefortz. Występuje on w Sadze o Wiedźminie A. Sapkowskiego. Vilgefortz jest bardzo wpływowym magiem, należy do Kapituły liczącej zaledwie 5 członków(rady zarządzającej wszystkimi czarodziejami).

Użytkownik syl edytował ten post 13 listopad 2011 - 22:54

#11 gosiakk

gosiakk

Nowy

• Pip
  • 3 postów

Napisano 12 listopad 2011 - 23:45

Pan z redakcji który z fantastyki zna tylko Kleksa niech nie wpada w kompleksy; :) Ja stawiam tylko i tylko na Kajka i Kokosza!! I kto ich pamięta? <_<

#12 nienienie

nienienie

Nowy

• Pip
  • 5 postów

Napisano 13 listopad 2011 - 20:43

Początkowo chciałam napisać, że Jaskier jest moją ulubioną postacią fantasy, ale nie. Jednak Książe na białym rumaku. W tylu już bajkach wystąpił, że moją całkowicie pominął... :)

#13 Admin GL na FB

Admin GL na FB

Znajomy

• PipPip
  • 29 postów

Napisano 14 listopad 2011 - 09:53

Wyświetl postUżytkownik gosiakk dnia 12 listopad 2011 - 23:45 napisał

Pan z redakcji który z fantastyki zna tylko Kleksa niech nie wpada w kompleksy; :) Ja stawiam tylko i tylko na Kajka i Kokosza!! I kto ich pamięta? <_<

Dzięki za nadesłanie wszystkich odpowiedzi. Wygrała "gosiakk" (gosiakk, sprawdź swoją skrzynkę, czeka tam wiadomość prywatna). Gratulujemy.

Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych