Przed karą jaką powinni odbyć Ci bezduszni ludzie, powinni zostać potraktowani w sposób, w jaki potraktowano te bezbronne istoty. Należy zamknąć ich w ciemnej, starej, zaśmieconej piwnicy...pozostawić bez wody i jedzenia aby poczuli jaki błąd popełnili. Wydaje Mi się, że to byłaby najgorsza kara i może taki sposób poskutkowałby aby zrozumieli swój błąd. Ludzie nie kupujcie/bierzcie pod opiekę zwierząt jeżeli nie potraficie się Nimi zaopiekować, skoro nie potraficie zapewnić im bezpieczeństwa i traktować ich jak członków swojej rodziny!!!
Wrzuciła dwudniowe szczenięta do wiadra z wodą :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
sprawiedliwa!!
, gru 21 2011 16:31
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 grudzień 2011 - 16:31
Napisano 21 grudzień 2011 - 16:45
Użytkownik sprawiedliwa!! dnia 21 grudzień 2011 - 16:31 napisał
Przed karą jaką powinni odbyć Ci bezduszni ludzie, powinni zostać potraktowani w sposób, w jaki potraktowano te bezbronne istoty. Należy zamknąć ich w ciemnej, starej, zaśmieconej piwnicy...pozostawić bez wody i jedzenia aby poczuli jaki błąd popełnili. Wydaje Mi się, że to byłaby najgorsza kara i może taki sposób poskutkowałby aby zrozumieli swój błąd. Ludzie nie kupujcie/bierzcie pod opiekę zwierząt jeżeli nie potraficie się Nimi zaopiekować, skoro nie potraficie zapewnić im bezpieczeństwa i traktować ich jak członków swojej rodziny!!!
Dwieście po mieście
Siedzę na koniu
Siedzę na koniu
#3 ~ola~
Napisano 21 grudzień 2011 - 19:13
Ludzie ,LITOSCI I MADROSCI!!!!!!!!!!!Debile ,prostaki morduja cos co cierpu i czuje. Policja utajnia dane!!!!. W Jakim kraju ja zyje.Gdzie jest PRAWO, MADRE PRAWO. Wsadzac do wiezienia ,moze sie naucza czegos dobrego .Wielkie dzieki Pani ze schroniska,ktora wiedziala jak poradzic sobie z tym TUMANAMI. Prosze nie darowac i w sadzie rozliczyc tak ostro ,ze ich sz..g trafi. Zycze im najgorszego na te Swieta ,PObytu w glodzie,chlodzi i ciemnosciach .
#4 ~Gość~
Napisano 21 grudzień 2011 - 20:17
A dlaczego w Międzyrzeczu,na zgłoszone zamknięcie,psa uwiązanego do budy,bez dostępu do wody i jedzenia,nie zareagowała ani Policja, a także Prokuratura.Widać że w Międzyrzeczu jest inna Polska i obowiązuje inne prawo?
#5 ~123~
Napisano 22 grudzień 2011 - 00:31
Prosze nie darowac ,.Zglosic sprawe burmistrzowi i on musi polecic policji zajecie sie sprawa. W innym przypadku prosze powiadomic gazete lubuska i TV N -uwaga .Zaraz sie wszyscy rusza przed rozglosem i wstydem Ja tam ostro reaguje i sa TEGO EFEKTY. Musimy stawac w obronie tych biednych zwierzat,bo same nie sa w stanie sie obronic. Gdyby byly takie modre i za krzywde jaka zadaje im wlasciciel ,zagryzly by go na smierc . Oj nie jeden by sie mial na bacznosci.
#6 ~123~
Napisano 22 grudzień 2011 - 00:32
Prosze nie darowac ,.Zglosic sprawe burmistrzowi i on musi polecic policji zajecie sie sprawa. W innym przypadku prosze powiadomic gazete lubuska i TV N -uwaga .Zaraz sie wszyscy rusza przed rozglosem i wstydem Ja tam ostro reaguje i sa TEGO EFEKTY. Musimy stawac w obronie tych biednych zwierzat,bo same nie sa w stanie sie obronic. Gdyby byly takie modre i za krzywde jaka zadaje im wlasciciel ,zagryzly by go na smierc . Oj nie jeden by sie mial na bacznosci.
#7 ~jola~
Napisano 22 grudzień 2011 - 10:00
Pieski po wielkich bojach wylądowały w schronisku.Co do sprawy w Międzyrzeczu to proszę natychmiast to zgłosić jeszcze raz powołując się na ustawę o ochronie zwierząt tj. art.7 par. 3 który mówi co policji ma zrobić w takich przypadkach i jeszcze postraszyć ich TVN uwaga . Jak to nie pomoże to proszę mi dokładnie opisać sprawę i ja do nich zadzwonię . Jestem prezesem Żarskiego stowarzyszenia ochrony zwierząt i nie zostawię tej sprawy . Tel. 505858 177 . e_mail zachowajstyl@orange.pl . Życzę powodzenia.
#8 ~Adam~
Napisano 23 grudzień 2011 - 16:28
Jak zwykle Policja nie zna swoich ustawowych obowiązków, miedzy innymi musza przestrzegać przepisów obowiązujących w innych ustawach a do takich zalicza się ustawa o ochronie zwierząt.
#9 ~maciek~
Napisano wczoraj, 14:51
Wtam śmiać mi się chce jak to słyszę,,- to ludzie są zwierzętami niestety tu są rozgraniczenia niema dobrego zabezpieczenia ustawowego przed rozmnażaniem się zwierząt i dlatego....-jakby jakby tego nie było malo będą cierpieć.Ludzie zachowują się gorzej nirz zwirzęta nabierają ich cech ale gorzej gdy ten co kocha wysławia się o sobie w samych superlatywach broni je angarzuje się......ale!!!!! potrafi je kopać i bić.wyklinać ...co to za milość na pokaz ?
Napisano wczoraj, 15:28
Ludz
Analogicznie bezduszni ludzie jedzący kotlety mielone powinni być potraktowani tak samo jak zwierzęta, z których je zrobiono, aby zrozumieli błąd jaki zrobili. Skoro nie potrafią zapewnić zwierzętom bezpieczeństwa i traktować je jak członków rodziny, to powinni mieć taką karę. Tak?
Użytkownik sprawiedliwa!! dnia 21 grudzień 2011 - 16:31 napisał
Analogicznie bezduszni ludzie jedzący kotlety mielone powinni być potraktowani tak samo jak zwierzęta, z których je zrobiono, aby zrozumieli błąd jaki zrobili. Skoro nie potrafią zapewnić zwierzętom bezpieczeństwa i traktować je jak członków rodziny, to powinni mieć taką karę. Tak?
Too stupid to understand science? Try religion!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia