Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

28 odpowiedzi w tym temacie

#1 poduUuszkA

poduUuszkA

Nowy

• Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 9 postów

Napisano 17 luty 2012 - 10:29

No właśnie i nic się z tym nie robi. Taki szum był gdy otwarta została pralnia. Mówiło się,że będzie tyle nowych miejsc pracy i co?? Składać cv można kilka razy i nic. Pracy nie mają starsi jak i młodsi... Co za czasy! PUP się remontuję i jest tam coraz więcej pracowników a nic nie robią. Może trzeba dobudować im jeszcze z dwa piętra?! ;/

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 11:50

Tam dobudować. Pałac trzeba im zafundować. T.D i staroście pomniki stawiać! Za destrukcje miasta i powiatu im się należy. Najlepiej pozłacany z ich podobiznami na taczce tudzież spychaczu :)

#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 14:26

Wyświetl postUżytkownik poduUuszkA dnia 17 luty 2012 - 10:29 napisał

No właśnie i nic się z tym nie robi. Taki szum był gdy otwarta została pralnia. Mówiło się,że będzie tyle nowych miejsc pracy i co?? Składać cv można kilka razy i nic. Pracy nie mają starsi jak i młodsi... Co za czasy! PUP się remontuję i jest tam coraz więcej pracowników a nic nie robią. Może trzeba dobudować im jeszcze z dwa piętra?! ;/
W ten sposób zmniejszają bezrobocie :rolleyes:

#4 poduUuszkA

poduUuszkA

Nowy

• Pip
  • 9 postów

Napisano 17 luty 2012 - 16:04

Ja proponuję dać im premię. Przecież tak ciężko pracują xD Pałace-to z czasem.

#5 ~kapitan bomba i jego szef~

~kapitan bomba i jego szef~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 20:39

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 17 luty 2012 - 11:50 napisał

Tam dobudować. Pałac trzeba im zafundować. T.D i staroście pomniki stawiać! Za destrukcje miasta i powiatu im się należy. Najlepiej pozłacany z ich podobiznami na taczce tudzież spychaczu :)

To jest myśl ale musiałby być większy od tego w Świebodzinie bo tam od kiedy jest pomnik to ludzią lepiej sie żyje.
Nie tak dawno pisaliście o czterystu wolnych etatach w JW5700 wykształcenie potrzebne do tego zawodu posiada jakieś 98% bezrobotnych ,a wiek i sprawność fizyczną jakieś 50% to macie z czego przebierać w urzędzie i ludzi wysyłać co wtorek pod bramy błękitnej siedemnastki.

#6 ~mieszkanka~

~mieszkanka~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 20:40

Mam pytanie do pani dyrektor ---a ile ludzi zostało zwolnionych ,z urzedu pracy mam na myśli pracowników ---naprawdę .MAM PISMO Z URZĘDU JAK CHCIAŁAM ZATRUDNIC PRACOWNIKOW to mi odpisano poniewaz nie mam pracownikow na stałe zatrudnionych to nie dostane do pracy ludzi z urzedu . Po miesiacu od otrzymania tego pisma przyszedł pan urzednik z urzędu pracy i mowi do mnie czy nie chce ludzi do pracy z urzędu pracy ..Alez się ubawiłam I POKAZAŁAM MU TO PISMO CO MI URZAD PRACY WYSŁAŁ --TO MNIE PRZEPRASZAŁ --SZKODA SŁOW --BRAK ODPOWIEDZIALNOŚĆI URZĘDNIKÓW

#7 ~ZOFIA~

~ZOFIA~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 21:04

A RADNY FILUS WIELKI PRZEDSIĘBIORCA I RADNY STEFAN NOWAK WIELKI FRYZJER GŁOSUJĄ ZA PODWYŻSZANIEM PODATKÓW MIESZKAŃCOM MIĘDZYRZECZA!!!WSTYD PANOWIE BEZRADNI

#8 ~mieszkanka~

~mieszkanka~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 21:14

Wyświetl postUżytkownik mieszkanka dnia 17 luty 2012 - 20:40 napisał

Mam pytanie do pani dyrektor ---a ile ludzi zostało zwolnionych ,z urzedu pracy mam na myśli pracowników ---naprawdę .MAM PISMO Z URZĘDU JAK CHCIAŁAM ZATRUDNIC PRACOWNIKOW to mi odpisano poniewaz nie mam pracownikow na stałe zatrudnionych to nie dostane do pracy ludzi z urzedu . Po miesiacu od otrzymania tego pisma przyszedł pan urzednik z urzędu pracy i mowi do mnie czy nie chce ludzi do pracy z urzędu pracy ..Alez się ubawiłam I POKAZAŁAM MU TO PISMO CO MI URZAD PRACY WYSŁAŁ --TO MNIE PRZEPRASZAŁ --SZKODA SŁOW --BRAK ODPOWIEDZIALNOŚĆI URZĘDNIKÓW
Zapomniałam dopisac ze to bylo parę lat temu ...przypomniała mi się ta sytułacja jak czytam na forum ..na temat urzędników i urzędu pracy --- Ciekawe co się zmieniło w urzędzie pracy .. NA CZYM POLEGA TWORZENIE PRACY DLA BEZROBOTNYCH --PRZEZ URZAD PRACY .

#9 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 21:25

Wyświetl postUżytkownik ZOFIA dnia 17 luty 2012 - 21:04 napisał

A RADNY FILUS WIELKI PRZEDSIĘBIORCA I RADNY STEFAN NOWAK WIELKI FRYZJER GŁOSUJĄ ZA PODWYŻSZANIEM PODATKÓW MIESZKAŃCOM MIĘDZYRZECZA!!!WSTYD PANOWIE BEZRADNI

Za powyżką jakich podatków?
Jak chodza na basen , niech podniosa ceny biletów i ustalą cenę za korzystanie z sauny.wtedy będa chodzić ci co wiedza po co jest sauna, a nie kazdy jak leci, nawet dzieci .Wzór Słowianka Gorzów.
W m-czu nie ma pracy , i z tym tzreba się pogodzić, dla kobiet tym bardziej, macie rację.Chyba , ze ludzie pójdą na zasłuzona emeryturę, jeśli nie zostaną ponownie przyjęci jako emeryci.

#10 ~Adam Majchrzak~

~Adam Majchrzak~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 09:08

Ja mam propozycję jak zmniejszyć bezrobocie, postawcie w biednych miastach takich jak skwierzyna zamiast zakładów pracy jeszcze ze cztery markety z tanim jedzeniem, to na pewno pomoże. Tak to jest, jak stawiali markety, to zrgumentowali, że będzie praca itd. pytam się gdzie ta praca ? na 0,5 etatu bez ZUSu na okres próbny tylko i najlepiej z grupą inwalidzką ? Śmiech na sali ale macie to co chcieliście. Pojedźcie do Skwierzyny np. na ul. Niepodległości, tam już prawie wszystkie lokale stoją puste. A ja przewiduję, że będzie jeszcze gorzej. Takie małe miasta umrą.

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 09:35

Wyświetl postUżytkownik Adam Majchrzak dnia 18 luty 2012 - 09:08 napisał

Ja mam propozycję jak zmniejszyć bezrobocie, postawcie w biednych miastach takich jak skwierzyna zamiast zakładów pracy jeszcze ze cztery markety z tanim jedzeniem, to na pewno pomoże. Tak to jest, jak stawiali markety, to zrgumentowali, że będzie praca itd. pytam się gdzie ta praca ? na 0,5 etatu bez ZUSu na okres próbny tylko i najlepiej z grupą inwalidzką ? Śmiech na sali ale macie to co chcieliście. Pojedźcie do Skwierzyny np. na ul. Niepodległości, tam już prawie wszystkie lokale stoją puste. A ja przewiduję, że będzie jeszcze gorzej. Takie małe miasta umrą.

Przy okazji wykończyli lokalnych sklepikarzy
Podobno molochy dyskonty nie płacą podatków więc jak z nimi konkurować ?

#12 poduUuszkA

poduUuszkA

Nowy

• Pip
  • 9 postów

Napisano 18 luty 2012 - 11:11

Ręce opadają! Ilu młodych ludzi chcących pracować jest w mieście ale pracy dla nich nie ma? Mnóstwo! A co z osobami w wieku 50 lat, sprawni i chętni ale nikt ich nie zatrudnia bo są za "starzy" a do emerytury daleko...

A co do PUP to zapisywałam się już kilka razy na kurs i mieli do mnie zadzwonić... Kobieta zapisała mój nr na SKRAWKU PAPIERU!!!! I dlaczego nie zadzwonili? Bo taki skrawek łatwo zgubić! Tak pilnują i dbają o to wszystko.

#13 ~emerytka~

~emerytka~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 11:22

[quote name='Gość' timestamp='1329510318' post='1088982']
Za powyżką jakich podatków?
Jak chodza na basen , niech podniosa ceny biletów i ustalą cenę za korzystanie z sauny.wtedy będa chodzić ci co wiedza po co jest sauna, a nie kazdy jak leci, nawet dzieci .Wzór Słowianka Gorzów.
W m-czu nie ma pracy , i z tym tzreba się pogodzić, dla kobiet tym bardziej, macie rację.Chyba , ze ludzie pójdą na zasłuzona emeryturę, jeśli nie zostaną ponownie przyjęci jako emeryci.

PIERDZIU PIERDZIU --
CO TY WYPISUJESZ--JAK JAKICH PODATKÓW NIE WIESZ O CO CHODZI TO NIE PISZ BZDUR,są takie podatki od nieruchomości i o to chodzi

--a co chodzi o podniesienie za korzystanie z basenu ,proponujesz zeby podniesli ceny za bilety na basen --wowczas wogole nie będziemy chodzić --nie pisz głupot

#14 ~BEZROBOTNY~

~BEZROBOTNY~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 11:36

Wyświetl postUżytkownik mieszkanka dnia 17 luty 2012 - 20:40 napisał

DLACZGO NA STRONIE INTERNETOWEJ PUP NIE MA ZADNYCH OFERT SZKOLEN , TYLKO TRZEBA DZWONIC LUB JECHAC OSOBISCIE TO SA DODATKOWE KOSZTY BEZROBOTNEGO , MOZE LEPIEJ TRZEBA ZAMKNAC TA STRONE ?

#15 poduUuszkA

poduUuszkA

Nowy

• Pip
  • 9 postów

Napisano 18 luty 2012 - 12:50

Wyświetl postUżytkownik BEZROBOTNY dnia 18 luty 2012 - 11:36 napisał

DLACZGO NA STRONIE INTERNETOWEJ PUP NIE MA ZADNYCH OFERT SZKOLEN , TYLKO TRZEBA DZWONIC LUB JECHAC OSOBISCIE TO SA DODATKOWE KOSZTY BEZROBOTNEGO , MOZE LEPIEJ TRZEBA ZAMKNAC TA STRONE ?
Ta strona w ogóle jest nieprzemyślana. Ofert stażów też tam nie ma.

#16 ~BEZROBOTNY~

~BEZROBOTNY~
  • Goście

Napisano 19 luty 2012 - 10:59

Wyświetl postUżytkownik poduUuszkA dnia 18 luty 2012 - 12:50 napisał

Ta strona w ogóle jest nieprzemyślana. Ofert stażów też tam nie ma.
BIURO DO SZKOLEN BEZROBOTNYCH JEST ZLOKALIZOWANE NA 2 PIETRZE NA PODASZU W ROGU ZEBY NIKT NIE WIDZIAL I NIE PYTAL SIE O ZADNE SZKOLENIE .TO BIURO Z OFERTAMI SZKOLEN POWINNO BYC ZARAZ Z BOKU NA TEJ SAMEJ SALI CO REJESTRUJA BEZROBOTNYCH , ZEBY KIEDY STOJA W KOLEJCE MOGLI ZAPYTAC SIE OSOBY O SZKOLENIA I POWINNE BYC WYWIESZONE AKTUALNE OFERTY SZKOLEN , ALE PRAWDZIWE I PRZYDATNE DO PRACY . SKONCZYC Z TAKI SZKLOENIAMI JAK POSZUKIWAC AKTYWNIE PRACE LUB TAKIE PODOBNE . OD ROKU BRAKUJE NAM SZKOLEN NA KOPARKI , KIEROWCOW , CZY SZKOLENIA W BUDOWNICTWIE ?

#17 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 19 luty 2012 - 17:31

Tak,bezrobotnych pełno a emeryci na państwowych posadkach dobrze się mają.

#18 ~BEZ PRACY OD DAWNA 56 LAT~

~BEZ PRACY OD DAWNA 56 LAT~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 10:22

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 19 luty 2012 - 17:31 napisał

Tak,bezrobotnych pełno a emeryci na państwowych posadkach dobrze się mają.
TE WSZYSKIE OSOBY NIE SA ZAINTERESOWANE W UP POMOCA W SZKOLENIACH , I LEPIEJ SIE NIE PYTAC ZEBY IM CHUMORU NIE STRACIC . BRAK TU LUDZI AGRESYWNYCH I DORATCZYM I POPRAWY SZKOLEN

#19 ~BEZ PRACY~

~BEZ PRACY~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 10:29

Wyświetl postUżytkownik BEZ PRACY OD DAWNA 56 LAT dnia 21 luty 2012 - 10:22 napisał

TE WSZYSKIE OSOBY NIE SA ZAINTERESOWANE W UP POMOCA W SZKOLENIACH , I LEPIEJ SIE NIE PYTAC ZEBY IM CHUMORU NIE STRACIC . BRAK TU LUDZI AGRESYWNYCH I DORATCZYM I POPRAWY SZKOLEN
JAK SIE PYTAM O PRACE TJ ODPOWIEDZ; WIE PAN JAKA JEST SYTUCJA NA RYNKU PRACY , JEST BEZNADZIEJNIE , TRZEBA CZEKAC MOZE SIE COS POPRAWI , CO JA MAM PANU POMOC , I TAK DO NASTEPNEGO RAZU , A SZKOLENIA SA NA KOPARKI , KIEROWCOW NIEMA BO NIE DOSTALI MY KASY NA TO ALE MOZE PAN WZIAC UDZIAL W SZKOLENIU JAK POSZUKIWAC AKTYWNIE PRACY , POSMIALI MY SIE NA KURSIE POGADALI I PRACY DALEJ NIEMA A SZKOLENIE NASTEPNE JEST JAK POSZUKIWAC AKTYWNIE PRACY , NIE WIEM CZY MNIE DRUGI RAZ PRZYJMA

#20 ~ACTA~

~ACTA~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 11:10

http://www.pupmiedzy...ne-oferty-stazu

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych