Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

"Towarzysz Generał" dziś TVP1, 20.20

34 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Sławomir Wieczorek~

~Sławomir Wieczorek~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 12:33

Polecam film dokumentalny współautorstwa mojego przyjaciela z wrocławskiej "Solidarności Walczącej" - Grzegorza Brauna.
Poznaj prawdę o pacyfikatorze narodów i ich nadziei.

"Dokument o Jaruzelskim nareszcie w TVP 1

Telewizyjna Jedynka zamiast Teatru TV wyemituje 1 lutego film dokumentalny „Towarzysz Generał”.

(...)

Z reguły dokumenty pokazywane są przez TVP w mało atrakcyjnych dla widzów godzinach, tym razem ten film zostanie wyemitowany w najlepszej porze oglądalności (po godz. 20). Jak tłumaczy biuro prasowe TVP, stanie się tak ze względu „na wagę i rangę tematu”.

(...)

W filmie autorzy pokazują, jak Jaruzelski walczył z antykomunistycznym podziemiem, jego związki z Informacją Wojskową oraz rolę w inwazji na Czechosłowację. – To dokument dekomunizacyjny. Opowiada o ostatnich 70 latach życia w Polsce. Ale taki film powinien powstać już kilkanaście lat temu – mówi „Rz” Robert Kaczmarek."

http://www.rp.pl/art...e_w_TVP_1_.html

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 12:45

Wyświetl postUżytkownik Sławomir Wieczorek dnia 1.02.2010, 12:33:35 napisał

Polecam film dokumentalny współautorstwa mojego przyjaciela z wrocławskiej "Solidarności Walczącej" - Grzegorza Brauna.

Telewizyjna Jedynka zamiast Teatru TV wyemituje 1 lutego film dokumentalny „Towarzysz Generał”.

(...)

Z reguły dokumenty pokazywane są przez TVP w mało atrakcyjnych dla widzów godzinach, tym razem ten film zostanie wyemitowany w najlepszej porze oglądalności (po godz. 20). Jak tłumaczy biuro prasowe TVP, stanie się tak ze względu „na wagę i rangę tematu”.

(...)

W filmie autorzy pokazują, jak Jaruzelski walczył z antykomunistycznym podziemiem, jego związki z Informacją Wojskową oraz rolę w inwazji na Czechosłowację. – To dokument dekomunizacyjny. Opowiada o ostatnich 70 latach życia w Polsce. Ale taki film powinien powstać już kilkanaście lat temu – mówi „Rz” Robert Kaczmarek."

Nienawidze tego pana-komucha-generała bo moja rodzina doznała duzo przykrosci,upokorzen , przesladowan ze strony komunistow.I ten pan teraz nie wibieli sie przeinaczajac historie.Mlodziez jest teraz chłonna na to co sie pokazuje ,mowi w tv ale osoby to co przezyly dawniej wiedza,widza swoje.Pozdrawiam

#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 12:54

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 1.02.2010, 12:45:13 napisał

Nienawidze tego pana-komucha-generała bo moja rodzina doznała duzo przykrosci,upokorzen , przesladowan ze strony komunistow.I ten pan teraz nie wibieli sie przeinaczajac historie.Mlodziez jest teraz chłonna na to co sie pokazuje ,mowi w tv ale osoby to co przezyly dawniej wiedza,widza swoje.Pozdrawiam
Teraz co drugi to "ofiara systemu". Ustawiają się w kolejce po medale i odszkodowania. A tak naprawdę to zwykli "cwaniacy", nieroby i wichrzyciele, którym zawsze przeszkadza jakakolwiek władza!!!!

#4 Beton

Beton

Czysta klasyka

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 596 postów

Napisano 01 luty 2010 - 13:39

Film jest też do obejrzenia na YouTube:

To co sprawia, że jest ona najbardziej fascynującą jest to, że jej fundamentalne zasady są tak proste, że każdy jest w stanie je zrozumieć, jednak niewielu je rozumie.

#5 szalony0511

szalony0511

Szalony 0511

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 45799 postów

Napisano 01 luty 2010 - 16:24

(...)

(...)

Dobra lekcja historii.Polecam-jestem bezpartyjny.

#6 szalony0511

szalony0511

Szalony 0511

• 45799 postów

Napisano 01 luty 2010 - 16:25

Wyświetl postUżytkownik Beton dnia 1.02.2010, 13:39:16 napisał

Film jest też do obejrzenia na YouTube:

Bardzo ciekawy.

#7 szalony0511

szalony0511

Szalony 0511

• 45799 postów

Napisano 01 luty 2010 - 16:27

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 1.02.2010, 12:54:19 napisał

Teraz co drugi to "ofiara systemu". Ustawiają się w kolejce po medale i odszkodowania. A tak naprawdę to zwykli "cwaniacy", nieroby i wichrzyciele, którym zawsze przeszkadza jakakolwiek władza!!!!

Słusznie zauważyłeś-wypina pierś do przodu.Chyba nikt nie podważy?

#8 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 16:54

Wyświetl postUżytkownik szalony0511 dnia 1.02.2010, 16:24:04 napisał

Dobra lekcja historii.Polecam-jestem bezpartyjny.
OJ KOCHANIUTKI <_< JESTEŚ MOCHEROWY ! ! A TO JEST ORGANIZACJA WIADOMEJ ORIENTACJI B)

#9 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 16:59

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 1.02.2010, 16:54:16 napisał

OJ KOCHANIUTKI <_< JESTEŚ MOCHEROWY ! ! A TO JEST ORGANIZACJA WIADOMEJ ORIENTACJI B)
ja jestem bezpartyjny.mam 45 lat.pracuje w belgi.to co napisałes to kpina.prawda w oczy kole.Precz z jaruzelem.A ty ma napewno d*** lizesz.przepraszam za slownictwo ale jak sie czyta wpisy jak powyzej to juz wszystkiego sie odechciewa.Odezwal sie jakis komunek byly co teraz szuka pierzynki.ZAAL

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 17:01

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 1.02.2010, 16:54:16 napisał

Załość ci d*** sciska komuszku.SZukasz kołderki aby sie kryć.Przyjdzie czas na ciebie tez ,zacząć trzeba od jaruzela a ty jego sługa tez cie dorwią.Spoko

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 17:14

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 1.02.2010, 16:59:03 napisał

ja jestem bezpartyjny.mam 45 lat.pracuje w belgi.to co napisałes to kpina.prawda w oczy kole.Precz z jaruzelem.A ty ma napewno d*** lizesz.przepraszam za slownictwo ale jak sie czyta wpisy jak powyzej to juz wszystkiego sie odechciewa.Odezwal sie jakis komunek byly co teraz szuka pierzynki.ZAAL
A WIĘC UWAZAJ siuśmajtku NA TEKST! !MOJA WYPOWIEDZ DOTYCZYŁA 'szalonego'TY SIĘ POPROSTU GUBISZ I NIE KUMASZ BLUSA.ALE JESZCZE CI WYTŁUMACZĘ O CO BIEGAŁO...OTÓŻ szalony NAPISAŁ ŻE NIE NALEŻY DO ZADNEJ ORGANIZACJI. JA JUŻ JAKIŚ CZAS OBSERWUJĘ WPISY TEGO FORUMOWEGO 'trolka'ZASUGEROWAŁEM ZE MA MOCHEROWE POGLĄDY PONIEWAŻ WIDZIAŁEM W NECIE PARĘ JEGO'WPISÓW' NA TEN TEMAT.TY NATOMIAST TY WP,IER.DOLILEŚ SIĘ JAK N,AJEBANY RUSKI SOŁDAT I DYMISZ .PLECIESZ PIERDOŁY NIE ZNAJĄC KONTEKSTU........CIULIK JESTEŚ :)

#12 ~Surmara~

~Surmara~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 20:44

Oglądam ten program"towarzyszu"Wieczorek, zareklamowany przez Ciebie. Dla mnie Twój przyjaciel / na tle podobnego Piłsudskiego-po zawodzie/ Gontarczyk, John Lenczowski, Paczkowski, Musiał-mówiący źle po polsku, Wieczorkiewicz, Cenkiewicz są żadnymi autorytetami. Zadałem Tobie kilka pytań, co zrobiłeś dla tego kraju, czy byłeś w wojsku? Dla mnie jesteś typem NIEUDACZNIKA, który nie umiał znaleźć się w warunkach wolnego rynku. Na bieżąco oglądam ten film, , plucie na człowieka, używanie słów socjotechniki, stawianie za wzór ludzi z terenów wschodnich-dziś widać burdel, przywieziony z tamtych stron. Ciekawi mnie odczucie Twoje, gdybyś widział na Jego miejscu dziadka czy wujka. Kończę oglądanie kolejnego kłamstwa-fałszu. Ci historycy to ludzie Twojego pokroju. Zrób coś, abyś był autorytetem, jedź do Afganistanu, wróć i pogadamy. Teraz to...wal się. Promujesz ludzi zgorzkniałych, ludzi popierających głupotę i miejsca pracy w Instytucie Pernamętnej Nienawiści. Chłopie, zrób coś i pokaż. TPV przyjmuje do pracy.....
Ps: jestem młody, jak Ty, jestem po...Domu Dziecka.......
A ten Rosjanin to jakiś ..starajacy się o polskie obywatelstwo.
Czemu nie ma Jaruzelskiego, ma prawo do obrony a tu tego nie ma....

cytat z GW...tylko narody prymitywne żyją krwią i wspominkami......

#13 ~Domiś~

~Domiś~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 20:50

Wieczorek, nie chcieli cie na urzędzie w UW. Ty się lecz z nienawiści. Podobno dla zboczków, seksoholików, hazardzistów w Ciborzu otwierają oddział. W Gorzowie jest bliżej, na Walczaka-to nazwisko byłego milicjanta. Sam program...cóż DNO. Mnóstwo fałszywych informacji.

#14 ~na~

~na~
  • Goście

Napisano 01 luty 2010 - 22:00

to żałosna bzdura.W czasie stanu wojennego oczekiwałem,że po upadku stanu wojennego towarzysz generał zostanie zabity.Za zbrojną i bezprawną napaść na naród polski(osobiście na mnie).Film- kryptoreklama Jaruzelskiego i Michnika ("rezydent sowiecki").To smutne,że ktoś mało znany mówi po angielsku,inny po rosyjsku,jeszcze inny językiem polskiego nauczyciela.Nie ma mowy o wolności,jeżeli Polsce świeci jedyne słońce Peru.Na przykład,dobry przykład.

#15 ~zega~

~zega~
  • Goście

Napisano 02 luty 2010 - 13:41

to ten co oskarżał prof. Jana Miodka o współpracę i przegrał proces?

#16 ~Poprostu Polak~

~Poprostu Polak~
  • Goście

Napisano 02 luty 2010 - 17:43

Wieczorki i inni wam podobni,wasze miejsce jest pod budka z piwem.Jak inni ciezko pracowali to cale wasze cwanictwo zylo za AMERYKANSKIE srebniki i niszczylo to co inni budowali.Teraz trzeba te srebniki oddawac atu wszystko rozkradzine, to chandlujecie mlodym zyciem chlopcow w Iraku i Afganistanie /oprawcy/.Gierek zostawil 42 mld dlugu a wasze talenty nabrali juz 600mld dol i nie wybudowali nawet sracza.od gospodarka I tak to wyglada Panie Wieczorek

#17 ~klopolik~

~klopolik~
  • Goście

Napisano 04 luty 2010 - 17:58

Generała życiorys jest bardziej twórczy a wieczorka? Przecież ten...nic nie potrafi.

#18 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2010 - 21:43

Wyświetl postUżytkownik Poprostu Polak dnia 2.02.2010, 17:43:50 napisał

Wieczorki i inni wam podobni,wasze miejsce jest pod budka z piwem.Jak inni ciezko pracowali to cale wasze cwanictwo zylo za AMERYKANSKIE srebniki i niszczylo to co inni budowali.Teraz trzeba te srebniki oddawac atu wszystko rozkradzine, to chandlujecie mlodym zyciem chlopcow w Iraku i Afganistanie /oprawcy/.Gierek zostawil 42 mld dlugu a wasze talenty nabrali juz 600mld dol i nie wybudowali nawet sracza.od gospodarka I tak to wyglada Panie Wieczorek
I zabijaliśmy tylko wrogów ludu lub Polski Ludowej a teraz ? nikogo nie zabijają za poglądy polityczne

#19 ~Sławomir Wieczorek~

~Sławomir Wieczorek~
  • Goście

Napisano 23 luty 2010 - 02:13

Kolejna ofiara Jaruzelskiego - oto jak wygląda "wolność słowa" w III/IV RP:

http://niezalezna.pl...e/show/id/31167

#20 ~ixi~

~ixi~
  • Goście

Napisano 24 luty 2010 - 08:51

Wyświetl postUżytkownik Poprostu Polak dnia 2.02.2010, 17:43:50 napisał

Nic dodać i nic ująć!
Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych