Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Na Osiedlu Leśnym się dzieje.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
252 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dariusz-Miami

Dariusz-Miami

Dariusz Gruźliński

• Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4323 postów

Napisano 02 październik 2011 - 18:40

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 02 październik 2011 - 11:37 napisał

Zródło e-Kostrzyn

2 tyś zł to kwota pieniędzy która może będzie w posiadaniu samorządu osiedla leśnego.
W listopadzie dokładnie pod koniec zorganizujemy wieczór opłatkowy to będzie coś wyjątkowego.
W grudniu 6 Mikołaj dla dzieci nasz pomysł na zorganizowanie mikołaja który już promuję znajduje rzeszę zwolenników zaczynam się bać obiecuję wszystkim rodzicom że damy radę.
I ostatnia inicjatywa z naszej strony moim zdaniem najważniejsza bo dotyczy wszystkich dzieciaków w całym Kraju to WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ pomocy osiedle leśne jako oficjalny gospodarz ogniska w tym roku zaskoczy wszystkich nasz plan przynieśie dodatkową pulę pieniędzy na ten szczytny cel a 5 pazdziernika zapraszam na dyżur samorządu o godz 17-20 pozdrawiam P Dziekan.

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 02 październik 2011 - 11:51 napisał

PEKAES SA Piotrze, gratulujemy pasji, Twoje zaangażowanie i pozytywna energia udziela się nam wszystkim, budzi nasz podziw. Trzymaj tak dalej!
Pozwoliłem sobie na założenie tego wątku i tematu ponieważ temat Osiedla Leśnego czyli jego problemów jak i pozytywnych spraw często się przewija natomiast niepotrzebnie posty wpisywane są w innych tematach. Myślę iż pomysł jest dobry.
Mam też prośbę do Piotra aby nie pisał nam źródeł pochodzenia tekstu a dawał konkretny link do strony. Na stronę e-kostrzyn jak i Kostrzyńskie info wchodzę codziennie ale to nie oznacza iż tam czuję się lepiej.
No i fajnie, że będzie opłatek i Mikołaj.
Chciałbym tylko prosić aby pamiętać o ludziach samotnych i chorych ( nie tylko takich jak ja ) Takich ludzi na Osiedlu Leśnym jest dużo.
Moim marzeniem są takie pikniki rodzinne jak było to za czasów radnej Krysi Ludki Orzechowicz lub takie pikniki jak organizuje Samorząd Osiedla Drzewice.
Owszem sport dla młodzieży jest ważny aby ich odciągnąć od alkoholu, narkotyków ale trzeba pamiętać o integracji a jej jest za mało. Takiej zwykłej sąsiedzkiej integracji.
Zwykłe ognisko dla wszystkich z muzyczką i jest wesoło.
Myślę iż już teraz za późno ale zbliża się zima i jak będą śniegi to można zorganizować kulig i ognisko.
Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia.

TEMPO DI VOLARE..........

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 03 październik 2011 - 09:53

2 tyś zł jeśli je wygram to muszę wydać do 31 marca przyszłego roku po za tym napisałem wniosek do budżetu miasta o wsparcie finansowe dla naszych działań.
Nie zapominam o ludziach starszych praca z młodzieżą to także szacunek dla starszych starsza część mieszkańców naszego osiedla większości jest zadowolona z naszych działań obdarzyliśmy ich zaufaniem pomagamy jeśli tylko możemy.Co do wieczoru opłatkowego to sam osobiście zapukam do drzwi naszych seniorów i zaproszę kilka osób już wstępnie zaprosiłem.P Diekan

#3 Dariusz-Miami

Dariusz-Miami

Dariusz Gruźliński

• Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4323 postów

Napisano 03 październik 2011 - 10:06

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 03 październik 2011 - 09:53 napisał

2 tyś zł jeśli je wygram to muszę wydać do 31 marca przyszłego roku po za tym napisałem wniosek do budżetu miasta o wsparcie finansowe dla naszych działań.
Nie zapominam o ludziach starszych praca z młodzieżą to także szacunek dla starszych starsza część mieszkańców naszego osiedla większości jest zadowolona z naszych działań obdarzyliśmy ich zaufaniem pomagamy jeśli tylko możemy.Co do wieczoru opłatkowego to sam osobiście zapukam do drzwi naszych seniorów i zaproszę kilka osób już wstępnie zaprosiłem.P Diekan
Zarejestruj się na forum będzie Ci łatwiej pisać.
Proszę o mnie nie zapominać - też jestem samotny i schorowany - znów mam nadwagę.

#4 Dariusz-Miami

Dariusz-Miami

Dariusz Gruźliński

• Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4323 postów

Napisano 07 październik 2011 - 17:55

Piotrek mam prośbę czy możesz pisać w tym temacie co się ciekawego dzieje na Osiedlu Leśnym. Mam na myśli wszystko. No i kiedy będzie to spotkanie z radnymi bo ma być w tym miesiącu ale czy znana jest konkretna data.
Pozdrawiam - Miami.

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 07 październik 2011 - 19:26

Wyświetl postUżytkownik Dariusz-Miami dnia 03 październik 2011 - 10:06 napisał

Zarejestruj się na forum będzie Ci łatwiej pisać.
Proszę o mnie nie zapominać - też jestem samotny i schorowany - znów mam nadwagę.
a kogo to leszczu obchodzi????? i znowu zaczyna sie skomlenie psa!!!

#6 Dariusz-Miami

Dariusz-Miami

Dariusz Gruźliński

• Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4323 postów

Napisano 07 październik 2011 - 19:33

Piotrek kiedy można pisać czy do kiedy pisać wnioski do budżetu na 2012 rok ?
Czy pisałeś jakieś wnioski do budżetu na rok 2012 dotyczące spraw Osiedla Leśnego?

#7 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 07 październik 2011 - 19:47

Wyświetl postUżytkownik Dariusz-Miami dnia 07 październik 2011 - 19:33 napisał

Piotrek kiedy można pisać czy do kiedy pisać wnioski do budżetu na 2012 rok ?
Czy pisałeś jakieś wnioski do budżetu na rok 2012 dotyczące spraw Osiedla Leśnego?
Wnioski budżetowe składa sie do końca sierpnia każdego roku ja to zrobilem,jakie są to wnioski poinformuję podczas spotkania.Priorytetem naszego osiedla są drogi kanalizacja oraz chodniki w moich hasłah
wyborczych przedstawiałem walke o nasze osiedle i to robię.po za drogami w samym osiedlu
złożyłem wniosek o budowę drogi dla tirów pod wnioskiem podpisali się szefowie pobliskich firm
ogólnie złożyłem kilka wniosków i jak już wyżej napisałem przedstawię je podczas spotkania.

#8 Dariusz-Miami

Dariusz-Miami

Dariusz Gruźliński

• Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4323 postów

Napisano 09 październik 2011 - 20:54

Dedykacja dla Przewodniczącego Osiedla Leśnego od sąsiada MIAMI-ego :)

Użytkownik Dariusz-Miami edytował ten post 09 październik 2011 - 20:57

#9 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 10 październik 2011 - 07:33

Zródło e-Kostrzyn wpisano 08,10,2011.

Juz od dziś rozpoczynamy akcję ZBIÓRKA
Książki,maskotki,pamiątki wszystko to co można będzie sprzedać za przysłowiową złotówkę podczas przyszłorocznej jubileuszowej- Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, będziemy od dziś zbierać w osiedlowym klubie KCK.Wspólnie z Radnym naszego Miasta M.Kuntem instruktorem osiedlowego klubu KCK Panem Z.Gulczyńskim rozpoczynamy akcję Zbiórka jak wyżej napisałem zbieramy wszystko to za co można dostać złotówke czekamy na wasze dary osiedlowy klub KCK przyjdz już dziś.

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 10 październik 2011 - 10:15

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 10 październik 2011 - 07:33 napisał

Zródło e-Kostrzyn wpisano 08,10,2011.

Juz od dziś rozpoczynamy akcję ZBIÓRKA
Książki,maskotki,pamiątki wszystko to co można będzie sprzedać za przysłowiową złotówkę podczas przyszłorocznej jubileuszowej- Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, będziemy od dziś zbierać w osiedlowym klubie KCK.Wspólnie z Radnym naszego Miasta M.Kuntem instruktorem osiedlowego klubu KCK Panem Z.Gulczyńskim rozpoczynamy akcję Zbiórka jak wyżej napisałem zbieramy wszystko to za co można dostać złotówke czekamy na wasze dary osiedlowy klub KCK przyjdz już dziś.
Przecież radny Michał Kunt nie jest radnym z Osiedla Leśnego.

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 10 październik 2011 - 13:01

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 10 październik 2011 - 10:15 napisał

Przecież radny Michał Kunt nie jest radnym z Osiedla Leśnego.
Fakt lecz co ma to wspólnego z inicjatywą współpracy na rzecz WOŚP.

#12 Dariusz-Miami

Dariusz-Miami

Dariusz Gruźliński

• Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4323 postów

Napisano 13 październik 2011 - 20:00

Piotrek mam dwa pytania:
1 - Gdzie załatwiałeś te stojaki na rowery przed blokiem i za jaką kwotę.
2 - Kiedy będzie spotkanie z radnymi ponieważ ma być w październiku a jest już połowa października. Oby to nie było za pięć dwunasta bo każdy człowiek ma swoje sprawy i chce też zaplanować życie lub pewne sprawy przesunąć aby jednak być obecnym na takim spotkaniu bo są niestety rzadkością.

#13 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 październik 2011 - 20:46

Wyświetl postUżytkownik Dariusz-Miami dnia 13 październik 2011 - 20:00 napisał

Piotrek mam dwa pytania:
1 - Gdzie załatwiałeś te stojaki na rowery przed blokiem i za jaką kwotę.
2 - Kiedy będzie spotkanie z radnymi ponieważ ma być w październiku a jest już połowa października. Oby to nie było za pięć dwunasta bo każdy człowiek ma swoje sprawy i chce też zaplanować życie lub pewne sprawy przesunąć aby jednak być obecnym na takim spotkaniu bo są niestety rzadkością.
Kupno stojaków i montaż zleciłem konserwatorowi budynku jest nim Rentokil-ogólnie zapłaciłem 1300 zł za trzy stojaki.
Jeśli chodzi o spotkanie z Radnymi to z mojej strony pełna mobilizacja i ja czekam na sygnał od Pana Łysiaka względem daty jeśli tylko będę ją znał to podam na ogłoszeniach i w mediach pozdrawiam P.Dziekan

#14 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 16 październik 2011 - 11:15

Dzieje się i to zbyt dużo jak na ludzi społecznie działających.
Nowe stowarzyszenie lub nie zależna organizacja nad którą pracuję ma zmienić oblicze i sens działającego samorządu osiedla leśnego a nawet doprowadzić do jego upadku.
Statut który posiada samorząd nadany i opracowany jest przez Radę Miasta zobowiązuje on do pewnych czynności i działań na rzecz osiedla.Analizując dokładnie jego treść podjąłem decyzję o stworzeniu innego podmiotu działającego na rzecz osiedla lecz nie zależnie.Do wiosny przyszłego roku dokładnie do końca marca wszystko się wyjaśni P.Dziekan5

#15 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 październik 2011 - 19:46

Zaproszenie
Przewodniczący Rady Miasta Pan Tadeusz Łysiak
Przewodniczący Samorządu mieszkańców osiedla leśnego Piotr Dziekan
Samorząd Oś Leśne
Zapraszają mieszkańców Oś leśnego oraz mieszkańców okręgu wyborczego nr 2 a dokładnie mieszkańców ulic,Mieszka1,Żeglarskiej,Osiedlowej i Oś Słowiańskie na spotkanie z Radnymi Miasta Kostrzyn Nad Odrą.Spotkanie odbędzie się w dniu 27 pazdziernika w osiedlowym klubie KCK na osiedlu leśnym o godz 17.

Więcej na portalu e-Kostrzyn zapraszam Piotr Dziekan.

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 19 październik 2011 - 07:19

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 18 październik 2011 - 19:46 napisał

Zaproszenie
Przewodniczący Rady Miasta Pan Tadeusz Łysiak
Przewodniczący Samorządu mieszkańców osiedla leśnego Piotr Dziekan
Samorząd Oś Leśne
Zapraszają mieszkańców Oś leśnego oraz mieszkańców okręgu wyborczego nr 2 a dokładnie mieszkańców ulic,Mieszka1,Żeglarskiej,Osiedlowej i Oś Słowiańskie na spotkanie z Radnymi Miasta Kostrzyn Nad Odrą.Spotkanie odbędzie się w dniu 27 pazdziernika w osiedlowym klubie KCK na osiedlu leśnym o godz 17.

Więcej na portalu e-Kostrzyn zapraszam Piotr Dziekan.
wreszcie

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 19 październik 2011 - 16:03

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 19 październik 2011 - 07:19 napisał

wreszcie
Nie wiem czy wreszcie w każdym razie mam nadzieję że ludzie którzy tak bardzo oczekują tego spotkania profesjonalnie się do niego przygotują.Dzisiaj potwierdził swoja obecność Pan Dzielnicowy czekam na potwierdzenie obecności pracownika Straży Miejskiej do zobaczenia 27 pazdziernika w osiedlowym klubie KCK.P,Dziekan

#18 Dariusz-Miami

Dariusz-Miami

Dariusz Gruźliński

• Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4323 postów

Napisano 19 październik 2011 - 18:27

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 19 październik 2011 - 16:03 napisał

Nie wiem czy wreszcie w każdym razie mam nadzieję że ludzie którzy tak bardzo oczekują tego spotkania profesjonalnie się do niego przygotują.Dzisiaj potwierdził swoja obecność Pan Dzielnicowy czekam na potwierdzenie obecności pracownika Straży Miejskiej do zobaczenia 27 pazdziernika w osiedlowym klubie KCK.P,Dziekan
A ja uważam iż na tym spotkaniu wcale nie musi być obecny dzielnicowy ani też Straż Miejska.
Ma to być zebranie z radnymi i tylko z nimi bo znów będzie tak iż całe spotkanie będzie zdominowane pytaniami do policji i do Straży Miejskiej czyli o pijakach pod sklepem i o psich odchodach. A tutaj trzeba się przygotować na spotkanie z radnymi i niech radni zdadzą nam relację co zrobili dla swojego okręgu od ich wyboru. A z dzielnicowym czy ze Strażą Miejską można zorganizować osobne spotkanie. Ale to tylko moja sugestia.

#19 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 19 październik 2011 - 19:41

Wyświetl postUżytkownik Dariusz-Miami dnia 19 październik 2011 - 18:27 napisał

A ja uważam iż na tym spotkaniu wcale nie musi być obecny dzielnicowy ani też Straż Miejska.
Ma to być zebranie z radnymi i tylko z nimi bo znów będzie tak iż całe spotkanie będzie zdominowane pytaniami do policji i do Straży Miejskiej czyli o pijakach pod sklepem i o psich odchodach. A tutaj trzeba się przygotować na spotkanie z radnymi i niech radni zdadzą nam relację co zrobili dla swojego okręgu od ich wyboru. A z dzielnicowym czy ze Strażą Miejską można zorganizować osobne spotkanie. Ale to tylko moja sugestia.
Dzielnicowego warto poznać bo jest nowym w naszym osiedlu natomiast jeśli chodzi o Straż Miejska to owszem nie zaproszę ich bo i tak to nic nie da zapraszam na spotkanie P Dziekan.

#20 Dariusz-Miami

Dariusz-Miami

Dariusz Gruźliński

• Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4323 postów

Napisano 19 październik 2011 - 20:10

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 19 październik 2011 - 19:41 napisał

Dzielnicowego warto poznać bo jest nowym w naszym osiedlu natomiast jeśli chodzi o Straż Miejska to owszem nie zaproszę ich bo i tak to nic nie da zapraszam na spotkanie P Dziekan.
Skoro nowy dzielnicowy to dlaczego sam nie organizuje spotkania z mieszkańcami?
Już dawno powinien sam się przedstawić iż istnieje.
Ja nawet nie wiedziałem kto jest dzielnicowym do czasu gdy jedna mieszkanka powiedziała mi iż napisała na nowego dzielnicowego skargę z jakiegoś jej kontaktu z nim. Ale to nie mój problem. Pod sklepem jak pili tak dalej piją ale omijam szerokim łukiem ten sklep aby się nie denerwować. Ja swoje zrobiłem i napisałem gdzie trzeba. A skutek był taki iż odwołano mnie 24 do 12 głosów więc niech sobie piją i się biją.
Jestem też ciekawy czy mieszkańcy innych osiedli będą powiadomieni o tym spotkaniu.
Czy będzie jakaś informacja dla innych osiedli ? Bo spotkanie już za tydzień.
Czy tylko okaże się , że będzie tylko nasze Osiedle.
Bo w sumie przecież klub osiedlowy nie pomieści gości z miasta.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych