A co na to policja? Jakie są ustalenia? Poza tym z jaką jechał predkością to bardzo łatwo zmierzyć i ustalić dla w/w służb.
Kto widział ten wypadek? Koło Słowianki zginęła 55-letnia kobieta :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
AeMCe
, lut 21 2012 18:43
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 luty 2012 - 18:43
#2 ~x~
#3 ~Al...~
Napisano 21 luty 2012 - 19:24
A podstawowe pytanie czy w pobliżu tego miejsca nie ma kamer?A może na słowiance?
#4 ~pomoc_01~
Napisano 21 luty 2012 - 20:05
Proponuję sprawdzić monitoring:
Słowianki
Siłowni
Spa
Lodowiska
Może coś kamery uchwyciły.
Radzę się pospieszyć, gdyż dane są nadpisywane po jakimś czasie.
Słowianki
Siłowni
Spa
Lodowiska
Może coś kamery uchwyciły.
Radzę się pospieszyć, gdyż dane są nadpisywane po jakimś czasie.
#5 ~driver~
Napisano 21 luty 2012 - 21:56
Nie widziałem tego wypadku i nie będę wypowiadał się o nim.
Chciałem natomiast powiedzieć, że codziennie przejeżdżając przez to skrzyżowanie widziałem bardzo wiele przypadków, gdy jadące od strony Tesco samochody przejeżdżają de facto na czerwonym - i to z konkretną prędkością. Sam o mało nie stałem się ofiarą takiej kreatury, gdy jadąc z Fredry w lewo ruszyłem spod świateł po zapaleniu się zielonego (nigdy nie ruszam na żółtym) - i musiałem gwałtownie zahamować, bo jakiś miszczunio w pełnoletnim golfie jakby w ogóle nie widział świateł, gnając właśnie od Tesco.
Obserwacje takie naprawdę nie są incydentalne; sugerowałby policji zwrócić na to uwagę, gdyż jest to poważna przesłanka do tragedii w tym miejscu. A może i jej przyczyna...
Chciałem natomiast powiedzieć, że codziennie przejeżdżając przez to skrzyżowanie widziałem bardzo wiele przypadków, gdy jadące od strony Tesco samochody przejeżdżają de facto na czerwonym - i to z konkretną prędkością. Sam o mało nie stałem się ofiarą takiej kreatury, gdy jadąc z Fredry w lewo ruszyłem spod świateł po zapaleniu się zielonego (nigdy nie ruszam na żółtym) - i musiałem gwałtownie zahamować, bo jakiś miszczunio w pełnoletnim golfie jakby w ogóle nie widział świateł, gnając właśnie od Tesco.
Obserwacje takie naprawdę nie są incydentalne; sugerowałby policji zwrócić na to uwagę, gdyż jest to poważna przesłanka do tragedii w tym miejscu. A może i jej przyczyna...
#6 ~pomoc_01~
Napisano 22 luty 2012 - 07:38
Trzeba przeanalizować również światła.
Bywa, że jak jadę z Fredry i skręcam w prawo (startując z zielonego) przejeżdżją jeszcze ze 3 samochody z kierunku Tesco.
Nasuwa się pytanie:
Czy równocześnie włączają się światła żółte (z Tesco i z Fredry) i ci z Tesco wjeżdżają na żółtym?
Czy część pojazdów przejeżdża na czerwonym?
Wąptię, że Policja tak skrupulatnie analizowała sprawę poprzez badanie zachowań świateł na tym skrzyżowaniu... jeśli za przykład podać sprawę Prezydenta i Skody SuperB, gdzie Policja wpierw rzuciła winę na Kowalskiego.
Następnie Kowalski odwołał się do sądu i wyszła niekompetencja lub strach Policji wobec Prezydenta!
Bywa, że jak jadę z Fredry i skręcam w prawo (startując z zielonego) przejeżdżją jeszcze ze 3 samochody z kierunku Tesco.
Nasuwa się pytanie:
Czy równocześnie włączają się światła żółte (z Tesco i z Fredry) i ci z Tesco wjeżdżają na żółtym?
Czy część pojazdów przejeżdża na czerwonym?
Wąptię, że Policja tak skrupulatnie analizowała sprawę poprzez badanie zachowań świateł na tym skrzyżowaniu... jeśli za przykład podać sprawę Prezydenta i Skody SuperB, gdzie Policja wpierw rzuciła winę na Kowalskiego.
Następnie Kowalski odwołał się do sądu i wyszła niekompetencja lub strach Policji wobec Prezydenta!
#7 ~aras~
Napisano 22 luty 2012 - 10:47
dlaczego my musimy o tym myslec. zeby nasowac propozycje jak dojsc prawdy, typu a moze sa kamery na slowiance, a moze kamery cos uchwycily, policja najpoznej nastepnego dnia powinna to sprawdzic i przeanalizowac, ale po co? czekaja az ktos sam sie dopatrzy ze gdzies cos zostalo ujete, ze sa dowody, i zglosi to na policje, a policja wtedy napisze, PO SKRUPULATNYM DOCHODZENIU I DUZYM ZAANGAZOWANIEM WYSZKOLONY CH W TYM KIERUNKU POLICJANTOW UDALO NAM SIE UJAC SPRAWCE!!!
za kazdym razem policja czeka az ktos za nich cos zrobi i rozstrzygnieta sprawe poda im na tacy.
za kazdym razem policja czeka az ktos za nich cos zrobi i rozstrzygnieta sprawe poda im na tacy.
#8 ~Klaudiusz~
Napisano 22 luty 2012 - 15:14
Dla mnie to dziwne, że rodzina zmuszona jest do proszenia poprzez media społeczeństwa aby samo złapało sprawcę wypadku. Przecież po coś płacimy te podatki! Dochodzenie takich kwestii to jest ich praca! Ja rozumiem,że łatwiej i przyjemniej jest wlepiać mandaty studentom pijącym piwo w parku albo za przechodzenie na czerwonym świetle ale to już przesada. Do roboty!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia