Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

19 odpowiedzi w tym temacie

#1 lancet

lancet

Swojak

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 190 postów

Napisano 31 grudzień 2011 - 08:08

Teraz należy zabronić powiększania lub zmniejszania biustów czy penisów u ludzi. podciągania skóry itp. Wszystko ma być naturalne. Popatrzcie tylko kto walczy o takie rzeczy. Jak wyglądają i co posiadają przeciwnicy??? Taki przykład, dziś głośno o feministkach. Twierdzą między innymi, że mężczyźni wykorzystują kobiety. Traktują przedmiotowo itd. Czy zmusza się piękne dziewczyny do brania udziału w wyborach na miss?? Teraz popatrzcie ludzie kto wrzeszczy, że to niegodne... osoby, które zrezygnowały z wzięcia udziału w wyborach? Nie, osoby ktore nigdy nikt nie zaprosi do podobnej zabawy. Czy zabieg przyciecia uszu lub ogona robi sie w garazu? I wszystkim zwierzakom? Nie, robia to fachowcy. Czy wszystkie psy teraz beda mialy osrane i brudne ogony? Dla mnie to chore.

#2 ~sexi modelka~

~sexi modelka~
  • Goście

Napisano 31 grudzień 2011 - 08:52

ZA KAZDY OBCIATY OGONEK PIESKOWI LUB USZKO - OBOWIAZKOWE OBCIECIE PENISA durnemu wlascicielowi psiaka ktory tnie mu ogonek - i po sprawie bedzie paru kretynow straci penisy.

#3 lancet

lancet

Swojak

• PipPipPipPip
  • 190 postów

Napisano 31 grudzień 2011 - 10:00

Wyświetl postUżytkownik sexi modelka dnia 31 grudzień 2011 - 08:52 napisał

ZA KAZDY OBCIATY OGONEK PIESKOWI LUB USZKO - OBOWIAZKOWE OBCIECIE PENISA durnemu wlascicielowi psiaka ktory tnie mu ogonek - i po sprawie bedzie paru kretynow straci penisy.

Dlaczego od razu nie zabić właściciela? Zabijmy wszystkich właścicieli zwierząt bo może nie tak karmią, za krótką smycz mają, a w ogóle kto wymyślił smycz czy kaganiec albo kraty czy ogrodzenia? Zwierzęta jak chcą to niech gryzą, zabijają i zjadają ludzi. A czlowiekowi wara od nich. Ja myślałem, że w katolickim kraju słyszano o tym, ze Bóg podporządkował zwierzęta człowiekowi, a nie odwrotnie? Chyba,że ty należysz do tych 5% o innych przekonaniach?

#4 ~jaszczur~

~jaszczur~
  • Goście

Napisano 31 grudzień 2011 - 10:11

Wyświetl postUżytkownik sexi modelka dnia 31 grudzień 2011 - 08:52 napisał

"Zgadzam się w stu procentach". A w przypadku gdy dopuści się tego kobieta to przyszyć jej obowiązkowo tego obciętego durnemu facetowi penisa!!! Zwierzętom przybędzie gdy kilka kobiet zyska... A może byś się troszkę ogarnęła z końcem tego roku?

#5 ~gotowa do pomocy~

~gotowa do pomocy~
  • Goście

Napisano 31 grudzień 2011 - 10:43

Gmina koniecznie musi byc rozliczana z nowych przepisow ,przez spoleczne komisie przyjaciol zwierzat ,ktore natychmiast powinny zostac powolane przy Urzedach. Wiem ,ze takich ludzi nie brakuje. W innym przypadku nadal bedzie tak jak bylo.

#6 ~Suprised~

~Suprised~
  • Goście

Napisano 31 grudzień 2011 - 12:47

Będą pieniądze na sterylizacje? To jak to jest, nie można psu przyciąć ogona czy uszu, a można mu obciąć jaja?
Hipokryzja i igrzyska dla 'nowoczesnego' plebsu na całego, to wszystko.

#7 Mastiff

Mastiff

Nowy

• Pip
  • 13 postów

Napisano 31 grudzień 2011 - 13:00

@lancet, ty nie powinieneś w ogóle funkcjonować w świecie ludzi i zwierząt. Nawet ich mięsa nie powinieneś spożywać. Piach do żarcia, woda z kałuży i do kamieniołomów. Zwierze jest lepszym stworzeniem tego świata jak ty czy tobie podobni i to takich jak ty powinno się władować do budy, za kraty, na łańcuch i karmić obornikiem zwierzęcym. Nie szanujesz zwierząt, więc nie masz prawa być ty szanowany. Traktujesz zwierzęta przedmiotowo, więc jesteś również przedmiotem.

#8 Mastiff

Mastiff

Nowy

• Pip
  • 13 postów

Napisano 31 grudzień 2011 - 13:44

Obcinanie ogonów u psów duzych ras jest dla nich dobrodziejstwem! A u szczeniąt jest to zabieg bł To samo dotyczy obwisłych uszu u psów! Długie ogony są u psów notorycznie ranione poprzez obijanie nimi po różnych przedmiotach (meble w domach etc), co powoduje łamanie kręgów w ogonach. Pies robi to naturalnie, bezwiednie robiąc sobie krzywdę. Natomiast długie uszy powodują bardzo często wiele chorób uszu u psów. Nie są one odpowiednio "wietrzone" i stąd te zakażenia, ciała obce wewnątrz itp. Uszy cięte, kopiowane, są poza tym w mniejszym stopniu narażone na uszkodzenia, poranienia podczas psich zabaw bądź bójek między psami. Nie trzeba być kynologiem czy weterynarzem, żeby te rzeczy logicznie przemyśleć i wyciągnąć wnioski z głupoty tego zakazu.

#9 ~....~

~....~
  • Goście

Napisano 31 grudzień 2011 - 14:02

Wyświetl postUżytkownik Suprised dnia 31 grudzień 2011 - 12:47 napisał

Będą pieniądze na sterylizacje? To jak to jest, nie można psu przyciąć ogona czy uszu, a można mu obciąć jaja?
A nie wiesz po co mu się te jaja obcina? jak nie wiesz po co to Ci powiem:bo schroniska są pełne niechcianych zwierząt.Może się zadeklaruj i co miesiąc oddawaj część swoich poborów na rzecz jakiegoś schroniska.W końcu z Twojego pytania wynika że kastracja to coś podobnego jak obcięcie uszu czy ogona.Moim zdaniem obciecie uszu czy ogona to wymysł człowieka i zadawanie bólu zwierzęciu bez potrzeby.Obcięcie jajec to konieczność aby ograniczyć ilość zwierząt bezmyślnie produkowanych przez człowieka.Zwierząt które ze względu na "dostępność"są masowo produkowane ,sprzedawane a później porzucane,zabijane,męczone,dręczone......Zwierzę niestety zgodnie ze swoją naturą dąży do rozmnożenia się.Ty jesteś człowiekiem podobno rozumnym i powinieneś zadbać o los tych zwierząt i kastracja jest pierwszym krokiem ku temu.

#10 lancet

lancet

Swojak

• PipPipPipPip
  • 190 postów

Napisano 31 grudzień 2011 - 16:50

Wyświetl postUżytkownik Mastiff dnia 31 grudzień 2011 - 13:00 napisał

@lancet, ty nie powinieneś w ogóle funkcjonować w świecie ludzi i zwierząt. Nawet ich mięsa nie powinieneś spożywać. Piach do żarcia, woda z kałuży i do kamieniołomów. Zwierze jest lepszym stworzeniem tego świata jak ty czy tobie podobni i to takich jak ty powinno się władować do budy, za kraty, na łańcuch i karmić obornikiem zwierzęcym. Nie szanujesz zwierząt, więc nie masz prawa być ty szanowany. Traktujesz zwierzęta przedmiotowo, więc jesteś również przedmiotem.

Jakim prawem zabraniasz mi żyć na tym świecie. Lub stawiasz zwierze nad człowiekiem. Skąd wiesz, że nie szanuję zwierząt. Chciałbym by inne zwierzęta traktowane były jak moje. Nigdy jednak nie będę miał dylematu czyje dobro wybrać człowieka czy zwierzęcia? Jak się głębiej zastanowisz /co prawdopodobnie dla ciebie jest nieosiągalne/ to bardziej kocham ludzi niż zwierzęta. To jest naturalne. Patologiczne jest gdy człowiek stawia zwierzę nad człowieka. I jeszcze jedno, odpuszczę sobie epitety w stosunku do ciebie. Tylko i wyłącznie z miłości do człowieka...

#11 ~~~~!!!~~~

~~~~!!!~~~
  • Goście

Napisano 31 grudzień 2011 - 21:49

Wyświetl postUżytkownik Suprised dnia 31 grudzień 2011 - 12:47 napisał

Bardzo dobrze ,ze zakazano bolu i cierpienia. Sterylizacja konieczna, gdyz wlasciciele w wiekrzosci w nosie maja swoje suczki i ich male.Topia i morduja te malenstwo ,lub bezczelnie wyrzucaja na ulice.
NAKAZ STERYLIZACJI NASTAPIL.BARDZO SIE CIESZE.

#12 ~uta~

~uta~
  • Goście

Napisano 01 styczeń 2012 - 13:13

Obcinanie uszu i ogona to taki sam zabieg jak sterylka. Niech zabronią całkowicie leczenia poprzez operację, bo i przy tym pies cierpi. Z trzymaniem na łańcuchu przez tylko 12 godzin to też troszkę przesadzili. Co do sterylki, to dobry pomysł. Ludzie za dużo sobie pozwalają rozmnażając różne psy o różnej psychice, a potem wychodzą kwiatki jak pies pogryzie. Przez to cierpi tylko rasa. Coś tam było o usypianiu ślepych psów. Chciałam uśpić swojego, ale wet jakoś nie chciał tego zrobić, bo to nie był żaden powód. Teraz raczej był tego nie zrobiła. Pies daje sobie świetnie radę, ale dość często zdarza mu się uderzyć w jakiś przedmiot lub wbiec na niego zadając sobie ból.

#13 ZielGor

ZielGor

Swojak

• PipPipPipPip
  • 146 postów

Napisano 02 styczeń 2012 - 12:02

Moim zdaniem, dobrze przeprowadzony zabieg kopiowania nie ma poważniejszego wpływu na życie i funkcjonowanie zwierzęcia. Czasami jest to nawet wskazane. Za kopiowanie ogona powinno się obciąć penisa? To świadczy jedynie o niedorozwoju. Pomimo zakazu, szanujące się hodowle psów niektórych ras, dalej starają się, by szczeniaki w odpowiedni sposób były kopiowane. Są takie rasy psów, które muszą mieć cięte ogony i uszy.

#14 Mastiff

Mastiff

Nowy

• Pip
  • 13 postów

Napisano 02 styczeń 2012 - 16:57

Wyświetl postUżytkownik lancet dnia 31 grudzień 2011 - 16:50 napisał

Jakim prawem zabraniasz mi żyć na tym świecie. Lub stawiasz zwierze nad człowiekiem. Skąd wiesz, że nie szanuję zwierząt. Chciałbym by inne zwierzęta traktowane były jak moje. Nigdy jednak nie będę miał dylematu czyje dobro wybrać człowieka czy zwierzęcia? Jak się głębiej zastanowisz /co prawdopodobnie dla ciebie jest nieosiągalne/ to bardziej kocham ludzi niż zwierzęta. To jest naturalne. Patologiczne jest gdy człowiek stawia zwierzę nad człowieka. I jeszcze jedno, odpuszczę sobie epitety w stosunku do ciebie. Tylko i wyłącznie z miłości do człowieka...

Takim samym prawem, jak ty traktujesz zwierzęta. Zwierzęta w porównaniu z takimi jak ty, są nadgatunkiem. I ja nie muszę się głębiej zastanawiać, żeby wiedzieć po tym co czytam w twoich tekstach, że zwierzęta to ty najchętniej widziałbyś na talerzu czy w klatce przed podaniem na talerz. Patologia to ty, a odpuszczać albo nie, to sobie możesz swojej babie.

#15 ~ja~

~ja~
  • Goście

Napisano 02 styczeń 2012 - 20:35

Wyświetl postUżytkownik lancet dnia 31 grudzień 2011 - 16:50 napisał

Najlepiej bedzie czlowieku jak zamilczysz.

#16 ~Gabi~

~Gabi~
  • Goście

Napisano 03 styczeń 2012 - 13:18

To co z tymi,którzy bezczelnie w internecie chcą oddać,a nie sprzedać koty rasowe. Niby cwaniak nie sprzedaje, ale wymyślił sobie ze chce zwrot 1.000 zł za socjalizację, utrzymanie i opiekę weterynaryjną. Proszę sobie wejść na tablicę.pl. Masakra!!! Kto wyciągnie konsekwencje za takie działanie. To niech zarejestruje działalność, a nie słodko sobie rozmnaża. Pazerność ludzka nie zna granic.

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 03 styczeń 2012 - 13:33

Sprzedawać na giełdach i targowiskach nie można,a oddawać zwierzaka za darmo można? Rozumiem tylko tych którzy w internecie oddają za darmo psa lub kota nierasowego. Zazwyczaj są to zwierzaki przygarnięte z ulicy. Tylko tak można im pomóc. Chwała im za to że szukają domu. Nie wiem czy ta nowa ustawa poprawi los zwierząt? Powinien być w ogóle zakaz rozmnażania zarówno nierasowych jak i rasowych. Przy tej skali bezdomności zwierząt tylko obowiązkowa kastracja coś może dać. Trzeba zakręcić kurek. Za rozmnożenie np. 5 tys. kary i odechciałoby się zarabiać na cierpieniu niewinnych zwierząt.

#18 ~Koniara~

~Koniara~
  • Goście

Napisano 21 marzec 2012 - 14:20

Prosze mi powiedziec co sie stało z tym psem na zdjeciu ( z archiwum Anacondy)? A raczej zdjecie to powinno byc z archiwum ale TOZ Gorzów. Bo to interwencja toz gorzów a nie Anacondy!! Dziewczyny kiedy wkońcu bedziecie dawać zdjęcia z własnych interwencji a nie PERFIDNIE KRAŚĆ OD INNEJ ORGANIZACJI!!!! TO JUZ NIE PIERWSZY RAZ SIĘ WAM ZDARZYŁO.
PS. A skoro pokazujecie to zdjęcie to proszę mi powiedzieć jak pomogłyscie temu psiakowi???

#19 ~jap~

~jap~
  • Goście

Napisano 02 kwiecień 2012 - 08:02

Wyświetl postUżytkownik lancet dnia 31 grudzień 2011 - 08:08 napisał

Teraz należy zabronić powiększania lub zmniejszania biustów czy penisów u ludzi. podciągania skóry itp. Wszystko ma być naturalne. Popatrzcie tylko kto walczy o takie rzeczy. Jak wyglądają i co posiadają przeciwnicy??? Taki przykład, dziś głośno o feministkach. Twierdzą między innymi, że mężczyźni wykorzystują kobiety. Traktują przedmiotowo itd. Czy zmusza się piękne dziewczyny do brania udziału w wyborach na miss?? Teraz popatrzcie ludzie kto wrzeszczy, że to niegodne... osoby, które zrezygnowały z wzięcia udziału w wyborach? Nie, osoby ktore nigdy nikt nie zaprosi do podobnej zabawy. Czy zabieg przyciecia uszu lub ogona robi sie w garazu? I wszystkim zwierzakom? Nie, robia to fachowcy. Czy wszystkie psy teraz beda mialy osrane i brudne ogony? Dla mnie to chore.

#20 ~jap~

~jap~
  • Goście

Napisano 02 kwiecień 2012 - 08:09

Co za głupie rozumowanie...W końcu jeśli ktoś chce sobie powiększyć/zmniejszyć cokolwiek w swoim ciele to droga wolna, wiec co robi, jest pełnoletni, nikt go w końcu do tego nie zmusza i ma wolną wolę. Natomiast zwierzę nie zgłosi sprzeciwu tylko będzie poddane tej głupiej "egzekucji" bo akurat jego właściciel ma taki kaprys. I nie koniecznie ma to oznaczać,że " wszystkie psy teraz beda mialy osrane i brudne ogony". A jeśli już masz taki problem to zwyczajnie zadbaj o swojego pupila i jego higienę...

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych